Każdego roku w lokalach gastronomicznych w pojawiają się nowości. Tendencja ta jest szczególnie zauważalna w okresie letnim w miejscowościach turystycznych. To tam toczy się zaciekła walka o klienta, którą wygrywają lokale najbardziej na czasie. W ostatnich kilku latach coraz większą popularnością cieszą się granity. Ten tradycyjny sycylijski deser na stałe zagościł nie tylko w nadmorskich miejscowościach, lecz także w cukierniach i kawiarniach w całym kraju, zyskując z czasem formę owocowego napoju. Tradycyjnie schładzano go za pomocą lodu sprowadzanego ze zboczy Etny. Dziś sprawa jest o wiele mniej skomplikowana i wymaga jedynie odpowiedniego urządzenia. Aby przygotować ten popularny deser czy też napój należy zaopatrzyć się w Granitor. To specjalne urządzenie pozwoli stworzyć różnorodne wersje tego popularnego letniego przysmaku. Granitory to urządzenia, które sprawdzą się znakomicie w każdej lodziarni, poszerzając menu o alternatywę dla tradycyjnych lodów na bazie mleka. Granita przyciąga orzeźwiającym, owocowym smakiem. Czego chcieć więcej w upalny, wakacyjny dzień ?
Czytaj więcej
Pokaż filtry Ukryj filtry
Filtruj
Flaga
Produkty w promocji
Producent
Szukana fraza
Twój wybór Wyczyść filtry