Co łączy ciasto na pizzę, makaron czy słodkie ciasteczka? Wszystkie te ciasta wymagają odpowiedniej obróbki, w tym pracochłonnego wałkowania. Aby przygotować ciasto pożądanej grubości należy użyć wałka. Przywiązanym do tradycyjnych rozwiązań adeptom sztuki kulinarnej polecamy wałki wykonane z drewna. Ciekawą alternatywą są wałki do ciasta wykonane ze stali szlachetnej, które sprawdzą się zwłaszcza do ciast wymagających szybkiego wałkowania z zachowaniem niskiej temperatury. Takie wałki nie tylko doskonale sprawdzą się do ciasta typu francuskiego lub półfrancuskiego, ale także będą doskonale prezentować się w designerskiej kuchni. Innym interesującym rozwiązaniem są wałki pokryte nieprzywierającą powłoką w zestawie ze specjalnym chromowanym stojakiem. Żadna cukiernia, piekarnia czy restauracja nie obędzie się bez tego prostego, a jakże użytecznego akcesorium. Zapraszamy do zapoznania się z szeroką ofertą przyborów cukierniczych oferowanych w naszym sklepie.
Czytaj więcej
Pokaż filtry Ukryj filtry
Filtruj
Produkty w promocji
Producent
Szukana fraza
Twój wybór Wyczyść filtry