Po zarobieniu ciasta na pizzę – niezależnie od tego czy maszynowym, czy manualnym kolejnym krokiem jest nadanie jest uzyskanie pożądanej grubości. Klasyczna włoska pizza charakteryzuje się cienkim, delikatnie chrupiącym ciastem. Aby takie uzyskać warto zaopatrzyć się w profesjonalną wałkownicę do ciasta. Jedną z podstawowym zalet tych urządzeń jest możliwość wyboru dokładnej grubości ciasta, dzięki czemu zaskoczymy gości idealnym plackiem. Wałkownice do ciasta maja tę przewagę nad tradycyjnym wałkiem lub ugniataniem manualnym, że nie uszkadzają struktury ciasta, dzięki czemu będzie ono zawsze zwarte i jednolite. Ponadto nie podgrzewają one samego ciasta, co mogłoby doprowadzić do jego nadmiernego rozrośnięcia. Wałkownice do ciasta do doskonałe rozwiązanie nie tylko dla pizzeri, ale także lokali gastronomicznych specjalizujących się w przygotowywaniu innych dań na bazie cięższych ciast. Doskonale sprawdzi się w cukierniach, piekarniach oraz pierogarniach. Urządzenia wałkujące dostępne w ofercie Gastropuls.pl to produkty renomowanych producentów, a co za tym idzie trwałe i wydajne.
Czytaj więcej
Pokaż filtry Ukryj filtry
Filtruj
Flaga
Produkty w promocji
Producent
Szukana fraza
Twój wybór Wyczyść filtry