Wędzenie jest procesem, którego popularność w gastronomi znacznie wzrasta w ostatnim czasie. Dzięki wędzeniu produkty spożywcze, najczęściej mięsa i wędliny na długo zachowują świeżość. Poza właściwościami konserwującymi proces ten nadaje produktom niepowtarzalny smak i aromat oraz charakterystyczną barwę. Do wędzenia niezbędny jest odpowiedni system wędzarniczy. Można wybierać spośród tradycyjnych wędzarni, elektrycznych pieców wędzarniczych, a nawet ich wersji w rozmiarze mini – wędzarni stołowych. Dla właścicieli lokali gastronomicznych, których kuchnie zaopatrzone są w piece konwekcyjno-parowe doskonałym rozwiązaniem mogą okazać się aparaty wędzarnicze. Dzięki nim przy niewielkich nakładach finansowych możliwe będzie poszerzenie menu o dania o charakterystycznym, niepowtarzalnym aromacie. W ofercie Gastropuls.pl znajdują się nie tylko systemy wędzenia, ale także wiórki i zrębki umożliwiające przygotowanie wędzonych specjałów.
Czytaj więcej
Pokaż filtry Ukryj filtry
Filtruj
Flaga
Produkty w promocji
Producent
Szukana fraza
Gwarancja
Waga
od do szt
Twój wybór Wyczyść filtry