Jednym z tradycyjnych polskich dań, serwowanych często podczas niedzielnych obiadów są kotlety schabowe. Swój charakterystyczny smak zawdzięczają nie tylko wysokiej jakości kawałkowi mięsa wieprzowego, lecz także specjalnemu procesowi rozbijania. W domowych kuchniach do rozbijania wykorzystuje się ręczne tłuczki. W profesjonalnych lokalach gastronomicznych tłuczki zastępują specjalistyczne kotleciarki lub steakery. Dzięki ich specyficznej budowie możliwe jest rozbijanie mięsa na kotlety o żądanej grubości. Używanie kotleciarek nie tylko wpływa na smak mięsa, lecz także znacznie skraca czas jego przygotowania. Urządzenia dostępne w sklepie Gastropuls.pl charakteryzują się wysoko trwałością i niezawodnością. A to za sprawą najwyższej jakości materiałów użytych do ich produkcji. Stal nierdzewna, z której wykonano większość elementów steakerów i kotelciarek jako materiał neutralny nie reaguje z mięsem, a co za tym idzie nie zmienia jego smaku. Jest również materiałem pozwalającym zachować najwyższy poziom higieny, co jest szczególnie istotne podczas przygotowywania potraw mięsnych. Dostępne w naszej ofercie kotleciarki i steakery zarówno ręczne jak i elektryczne doskonale sprawdzą się w każdym lokalu gastronomicznym.
Czytaj więcej
Pokaż filtry Ukryj filtry
Filtruj
Flaga
Produkty w promocji
Producent
Szukana fraza
Twój wybór Wyczyść filtry